top of page

Bandfilterinstallaties

Bandfilters reinigen de emulsie van metaalbewerkingsmachines. Maar welk type bandfilter is het meest geschikt voor u? Wat zijn de voordelen en nadelen?

Metaalbewerkingsmachines, bewerkingscentra en slijpmachines allen gebruiken koelemulsie die gereinigd moet worden. Dat kan op verschillende manieren.

Er zijn diverse typen (eindloos-) bandfilterinstallaties, combi-filterinstallaties en centrale filterinstallaties die emulsies kunnen reinigingen. In ieder type zijn er bestaande modules en is maatwerk mogelijk.

Bandfilterinstallaties reinigen emulsies met filtervlies in combinatie met de zwaartekracht. Het filtervlies wordt steeds vernieuwd door middel van een rollensysteem.

Individuele filterinstalllaties
bandfilter.jpeg

Een belangrijk deel van het Polo programma richt zich op filtertechniek op maat. Met een groot aantal standaard componenten bouwen we een filterinstallatie die past bij uw situatie. Daarbij houden we rekening met de situatie ter plekke, uw wensen en het beschikbare budget. Filterinstallaties en bandfilters zijn per machine leverbaar.

Combi-filter installaties
einzelanlage_gesamt.gif
Centrale filterinstallaties
zentralanlage.gif

Centrale filterinstallaties garanderen optimale controle over de (emulsie) vloeistofstromen. Dosering en bijvullen kan centraal ingeregeld worden. De vloeistof blijft ook tijdens rusturen en in het weekeinde in beweging. Dit zorgt voor extra filtratie (en dus reiniging) tijdens stilstandtijden van de machines. Langere levensduur van de emulsie en betere prestaties van uw machines zijn het resultaat.

Petroline International is de handelspartner van Polo Filtertechnik uit Bremen, die al meer dan 70 jaar actief is in hoogwaardige filtratietechnieken voor metaalbewerkingsmachines, bewerkingscentra, slijpmachines et cetera. 

bottom of page