top of page

Bandfiltersystemen

Bandfilters - Vlakbed - Schuinbed - Eindloos bandfilter

Filtertechniek op maat. Met standaard componenten wordt een filterinstallatie op maat ontworpen en gebouwd. Bandfilters zijn toegespitst op de klantsituatie. Voor de juiste keuze van een bandfilter is gericht advies belangrijk.

Er zijn diverse soorten filters: vlakbedfilters, schuinbedfilters, rondbedfilters, vacuümfilters, eindloos bandfilters en 
magneetfilters.

Produkte_POLO_Filter_Technik_Box_01_101.jpeg

Een bandfilter filtert vloeistoffen onafhankelijk van de vervuilingsgraad, dikte van de vloeistof (viscositeit) en de aangeboden hoeveelheid (het debiet). Het is belangrijk dat een bandfilter een constante kwaliteit levert, ook als bovengenoemde aspecten veranderen. Ieder bandfilter heeft zijn eigen kwaliteiten en toepassingen.

Zo is bijvoorbeeld een schuinbed-bandfilter of scheefbed-bandfilter bijzonder geschikt om niet al te grote hoeveelheden van een relatief ernstig vervuilde vloeistof te filteren. Dat kan uitstekend met weinig spoelwater en een eindloos-bandfilter. De vloeistof wordt aan het begin op de filtervlies band gespoten.

Een vlakbed-bandfilter lijkt qua werking veel op een schuinbed-bandfilter. De vloeistof komt echter niet in het begin op de band, maar in het midden op het horizontale doek en zakt vervolgens gefilterd naar beneden. Een vlakbed-bandfilter maakt gebruik van filtervlies op rol, verkrijgbaar in diverse fijnheden en breedten.

bottom of page